bron: PZC
WEMELDINGE - Ook burgemeester Siebe Kramer van Kapelle reageerde gisteren verheugd op de komst van de koningin op Koninginnedag volgend jaar naar Wemeldinge. "Het verzoek liep al enige tijd, vijf jaar geleden is het niet gelukt.

Maar dit is natuurlijk geweldig voor de gemeente en Wemeldinge in het bijzonder." Het dorp viert elke vijf jaar een week lang op uitbundige wijze Koninginnedag. Ook volgend jaar is dat het geval. "Ik heb vijf jaar geleden al laten zien hoe het dan toegaat, dus dat het verzoek nu wordt gehonoreerd is heel mooi."

2_43bevinternetqueen

Adriaan-Pieter Gijssel, voorzitter van de Oranjevereniging Wemeldinge, verkeert in jubelstemming. "Ik moest de burgemeester bellen, maar ik hoorde het al op de radio. Natuurlijk is er zorg naar aanleiding van 'Apeldoorn', maar de blijdschap overheerst. Er zal de komende tijd heel wat op ons afkomen."

Ook de politie Zeeland hoorde gisteren pas het nieuws over Koninginnedag 2010. Volgens de politie bepalen de gemeenten straks hoeveel politie-inzet er nodig is en valt er nu nog niets te zeggen over intrekken van verloven of andere maatregelen.

Het is de derde keer dat koningin Beatrix Koninginnedag viert in Zeeland. De eerste keer was in 1981 in Veere (ook de eerste Koninginnedag van Beatrix); de tweede keer was in 1996 in Sint-Maartensdijk.


facebooktwitter