Voorzitter Oranjevereniging:

"Als voorzitter van de Oranjevereniging in Wemeldinge ben ik uiteraard erg blij met het bezoek van het Koninklijk huis op 30 april a.s. Het is een kroon op onze werkzaamheden die wij al jaren uitvoeren voor de  Oranjevereniging.

Ik zal in het kort iets over mijzelf vertellen: mijn naam is Adriaan Pieter Gijssel, geboren op 28-10-1941 als tweede zoon van een fietsenmaker, ik ben getrouwd en heb een zoon. Tot 2005 was ik directeur van A.P.Gijssel B.V, een mechanisatiebedrijf te Wemeldinge (het bedrijf is speciaal gericht op fruitteelt). Mijn zoon heeft het bedrijf overgenomen maar ik ben nog dagelijks actief in het bedrijf en doe daar allerlei werkzaamheden.

Verder ben ik 33 jaar vrijwilliger bij de brandweer geweest en tuinier ik graag. Sinds 29-4-2006 ben ik ridder in de Orde van Oranje Nassau, dit was een enorme eer voor mij. Ik ben vanaf 1996 bestuurslid van de Oranjevereniging, enkele jaren later ben ik voorzitter geworden.

Op dit moment zijn wij heel druk bezig om Wemeldinge voor te bereiden op de komst van het Koninklijk huis. De route is grotendeels bekend maar we zullen eerst moeten wachten op de goedkeuring van het Koninklijk huis voordat dit officieel bekend wordt gemaakt.

Uiteraard kijken wij erg uit naar 30 april 2010, en we zullen proberen er een feestelijke dag van te maken."


facebooktwitter