Moeilijke keuze voor OKK Wemeldinge

04 February, 2010 redactie PZC

door Lilian Dominicus

Direct toen bekend werd dat koningin Beatrix op 30 april 2010 naar Wemeldinge zou komen stond één ding al bij voorbaat vast: muziekvereniging OKK zorgt voor de muzikale omlijsting en daarmee basta. „We hebben maar één muziekvereniging, dus we hoeven gelukkig geen dirigent teleur te stellen", zo vertelde burgemeester Siebe Kramer van Kapelle al tijdens de eerste informatiebijeenkomst over Koninginnedag in november.

Sterker: nu de voorbereidingen naar Koninginnedag vorderen, blijkt dat er nóg een muziekkorps nodig is. Uit veiligheidsoverwegingen mag OKK niet de straat oversteken om twee onderdelen van het programma te ondersteunen.

De leden stonden voor een bijzonder moeilijke keuze: óf stoeltjesrijden, óf de aubade. De meningen binnen de vereniging waren sterk verdeeld. „We hebben voor het stoeltjesrijden gekozen", zegt voorzitter Frans Happel. „Dat is toch wel heel traditioneel van hier. Aubades doen ze elders ook wel. Het is ook een beetje uit veiligheidsoverwegingen. Bij het stoeltjesrijden gaat af en toe een paard uit zijn flank en onze dirigent is dat gewend. Maar we hebben een keer plaatsvervanger gehad, die rende weg." „Och," reageert dirigent Anton Kempe laconiek, „ik sta er toch met mijn rug naar toe."

Secretaris Willy Valke vindt het jammer dat OKK niet bij de eigen aubade is. „Die paar meter mochten we echt niet overbruggen." En dus komt de eer aan een muziekkorps van buiten het dorp toe. Welke, is nog niet bekend.

OKK is wel weer van de partij bij de optocht, maar op dat moment is de koningin al vertrokken. Dirigent Kempe verwacht dat het een fysiek zware dag zal worden. „De muzikanten moeten wachten, spelen, met de instrumenten sjouwen...Sommige van de oudere leden doen niet aan alles mee. <NO1>En de jongsten zullen we misschien ook moeten helpen."


facebooktwitter